Analýza slabých míst distribuční sítě v obci s vysokým počtem fotovoltaických zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o problematice slabých míst distribuční soustavy v obci s vysokým počtem fotovoltaických zdrojů. Do současného stavu rozvodné elektrické sítě konkrétní obce jsou postupně přidávány fotovoltaické elektrárny a při tom sledovány změny v parametrech sítě. Práce se zabývá úpravami sítě vzhledem ke snaze vyvedení co nejvyššího výkonu ze zdrojů do rozvodné soustavy při dodržení stanovených pravidel. Tato stanovená pravidla o připojení a provozu zdrojů v distribuční síti a zpětných vlivech v síti nízkého napětí popisuje teoretická část práce.
The master‘s thesis deals with the issue of weak points of the distribution network in a municipality with high numbers of photovoltaic sources. Photovoltaic power plants are gradually being added to the current state of the electric power distribution network of a specific municipality, while changes in the network are being monitored. Due to the output of the highest possible power from the sources into the distribution system in compliance with the established rules, the thesis also describes network modifications. These established rules of connection and operation of resources in the distribution network and effects of injecting disturbances in the low voltage network are discussed in the theoretical part of the thesis.
Description
Citation
SEDLÁK, P. Analýza slabých míst distribuční sítě v obci s vysokým počtem fotovoltaických zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student plynule přednesl výsledky své diplomové práce. Vedoucí práce Ing. Paar přečetl posudek oponenta a vedoucího práce. Student uspokojivě odpověděl na dotazy od vedoucího práce i oponenta. K odpovědi na jednu z otázek se vyjádřil Ing. Morávek a upozornil na nesrovnalosti v práci s ohledem na maximální uvažovaný výkon fotovoltaických zdrojů. Doplňující otázky student zodpověděl, avšak s drobnými výhradami komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO