Návrh inteligentní elektroinstalace bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá inteligentními instalacemi v budovách. Uvádí rozbor klasické a systémové instalace, přibližuje možnosti systémové instalace, její jednotlivé funkce a typy. Pojednává také o normách důležitých pro návrh elektroinstalace v obytných budovách. Dále představuje konkrétní řešení elektroinstalace s využitím systémových prvků ABB free@home v bytovém domě se 16 byty.
This bachelor thesis deals with intelligent installations in buildings. Analyses of a classic and system installation are included as well as the specification of the options of system installation and its individual functions and types. The thesis also discusses norms that are important for the design of electrical wiring in residential buildings. Furthermore, it presents specific solutions for the electrical wiring using ABB free@home components in a 16-apartment house.
Description
Citation
LOČÁRKOVÁ, M. Návrh inteligentní elektroinstalace bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka seznámila komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Návrh inteligentní elektroinstalace bytového domu. S posudky seznámili komisi vedoucí Ing. Janík a oponent Ing. Bátora. Oponent vznesl své dotazy. Studentka odpovídala s několika malými zaváháními správně. Do rozpravy se vložil doc. Drápela s otázkou na výpočet úbytku napětí. Studentka odpovídala se značnou nejistotou. Další dotaz měla doc. Orságová, studentka reagovala správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO