Časově a prostorově rozlišená diagnostika elektrického oblouku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce "Časově a prostorově rozlišená diagnostika elektrického oblouku" se zabývá zkoumáním teploty plazmatu v oblouku, který vznikl přetavením měděného drátu. Jedná se o optickou metodu na základě určení teploty z intenzity spektrálních čar. V této bakalářské prací vysvětlíme, jak vznikají spektrální čáry a jak se podle nich dá určit teplota. V praktické části zpracujeme výboje a ukážeme časový vývoj teploty v měřených bodech.
This batchelor thesis "Temporally and spatially resolved diagnostics of an electric arc" deals with the investigation of plasma temperature in an arc formed by evaporation of copper wire. It is an optical method based on determination of temperature from intensity of spectral lines. In this batchelor thesis we explain how spectral lines are formed and how to determine the temperature. In the practical part we process discharge and show the time evolution of temperature at the measured points.
Description
Citation
HOLCNER, O. Časově a prostorově rozlišená diagnostika elektrického oblouku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Štěpán Foral, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Časově a prostorově rozlišená diagnostika elektrického oblouku. S posudky seznámil komisi vedoucí práce Mgr. Kloc. Vedoucí práce položil otázky. Student odpovídal správně. Do rozpravy se vložil doc. Drápela. Student správně objasnil problematiku s podporou vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO