Elektronický podpis ve veřejné správě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Téma bakalářské práce zahrnuje problematiku elektronického podpisu a jeho vymezení v teoretické rovině a následně z hlediska komparace u vybraných států, které jsou uvedeny v praktické části práce. V teoretické části práce jsou zpracovány hlavní pojmy a problémy jako pojem, funkce a technologie elektronického podpisu, stejně jako problematika e-governmentu a veřejné správy, která je pro řešení daného tématu také významné. Praktická část bakalářské práce zahrnuje komparaci elektronického podpisu ve vybraných zemích, jako je konkrétně Rusko, Bělorusko a vybrané státy Pobaltí. V praktické části je rozpracován také pohled evropského práva k problematice elektronického podpisu, jeho požadavkům a funkcím, které by měl elektronický podpis splňovat v zemích EU. V praktické části taky je popsána výuková aplikace, která byla vypracovaná v rámci bakalářské práci. Výuková aplikace studentům umožní pochopit fungování elektronického podpisu a jejího využití ve veřejné správě.
The theme of the bachelor thesis includes the issue of electronic signature and its definition at the theoretical level and subsequently in terms of comparison for selected countries, which are listed in the practical part of the bachelor thesis. The theoretical part deals with the main concepts and problems such as the concept, function and technology of electronic signature, as well as the issue of e-government and public administration, which is also important for the solution of the selected theme. The practical part of the bachelor thesis includes a comparison of electronic signature in selected countries, such as Russia, Belarus and selected Baltic States. In the practical part is also elaborated the view of European law on the issue of electronic signature, its requirements and functions that the electronic signature should fulfill in EU countries. The educational application developed within the bachelor’s thesis is described in the practical part as well. This application will enable students to understand working of electronic signatures and its use in public administration.
Description
Citation
IVANCHANKA, D. Elektronický podpis ve veřejné správě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Blažek (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO