Zátěžový tester

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžového testování. Cílem práce je rozšíření nástroje JMeter o amplifikační moduly DoS útoků. Začátek práce uvádí do problematiky útoků typu DoS, spolu s popisem vybraných útoků. Jedním z bodů práce je ověření funkčnosti a nalezení chyb zátěžového testeru, jenž je komplexní systém pro testování informační a komunikační infrastruktury postavený na bázi aplikace JMeter. Poslední kapitola práce se věnuje implementaci DoS útoků.
The bachelor thesis deals with the issue of stress testing. The aim of this work is to extend the JMeter tool with amplification modules of DoS attacks. The beginning of the work introduces the issue of DoS attacks, along with a description of selected attacks. One of the points of the work is to verify the functionality and find errors of the stress tester, which is a comprehensive system for testing the information and communication infrastructure based on the JMeter tool. The last chapter deals with the implementation of DoS attacks.
Description
Citation
SHPAK, K. Zátěžový tester [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Blažek (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO