Zátěžový analyzátor pro energetické sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vytvořením aplikace, složené z webové aplikace a webového serveru. V teoretické části je rozebrán protokol DLMS a specifikace COSEM, útoky na odepření služeb, nástroje, které útoky dokáží zrealizovat, a nakonec rozebrány klíčové komponenty Dockeru. Vytvořená aplikace odesílá na metr paralelně požadavek na objekt metru a útok na odepření služeb. Ke generování DoS útoků je využíván nástroj Hping3 a je možné vybrat mezi více typy útoků. Požadavky na metr jsou odesílány a přijímány pomocí aplikace, vytvořené v jazyce Java. Výsledky měření jsou následně prezentovány ve webové aplikaci, a to formou grafu a naměřených dat ve formátu CSV.
The bachelor thesis is focused on developing an application, which is consisted of a web application and a web server. In the theoretical part are described topics such as DLMS protocol, specificationCOSEM, attacks on service denial, tools for generating denial attacks, and key parts of Docker. The app which is created is sending a request to smart meters together with Denial of service attacks. Hping3 is used for generating DoS attacks and several options of attack are available. The app is created in Java. Received results are shown in form CSV and also graphically in the web application.
Description
Citation
TRÁVNÍK, K. Zátěžový analyzátor pro energetické sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Blažek (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO