Detekce DoS útoků na protokol HTTP/2

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku generování a detekce síťových útoků Slow DoS aplikačního protokolu HTTP/2. Má za cíl shrnout základní fungování počítačových sítí a vývoj webových protokolů a přiblížit principy útoků. V rámci této práce je navrhnut a implementován nástroj pro generování Slow DoS útoků, kerý je otestován na webovém serveru Apache 2.4.17. Součástí práce je návrh a implementace systému detekce Slow DoS útoků.
This bahelor thesis is focused on the issue of generating and detecting network Slow DoS attacks of application protocol HTTP/2. As a goal it has to sum up princples of networking, chronological development of web protocols and principles of these attacks. It provides design, creation and testing of Slow DoS attacks generator and theirs successfull detection. Final product is tested on real web server Apache 2.4.17.
Description
Citation
JUREK, M. Detekce DoS útoků na protokol HTTP/2 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (předseda) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Možný (člen) Ing. Petr Ilgner (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen) JUDr. Matěj Myška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázka oponenta: Dostupnost webového serveru jste vyhodnocoval podle zvolené doby čekání na odpověď, která byla 0,5s. Předpokládám, že tuto dobu jste zvolil na základě vlastní úvahy. Srovnejte limitní doby pro detekci dostupnosti webových serverů u jiných aplikací. Otázky komise: Popište běh programu a definujte počátek komunikace. Proč nebylo v implementaci virtuálních strojů využito kontejnerů? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO