Kryptografie na platformě Arduino

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se věnuje analýze možností využití platformy Arduino pro kryptografické systémy a zároveň implementaci anonymních atributových ověřovacích schémat na této platformě. Obsahem jsou výsledky rešerší dostupných knihoven pro modulární aritmetiku i operace na eliptických křivkách a jejich výkonnostní testy. V návaznosti na výsledky pak byly vybrány vhodné knihovny a provedena praktická implementace moderních anonymních atributových ověřovacích schémat.
The bachelor thesis deals with the analysis of possibilities of using Arduino platform for cryptographic systems, while implementing anonymous credential schemes on this platform. The content includes the results of searches of available libraries for modular arithmetic and operations on elliptic curves and their performance tests. Following the results, suitable libraries were selected and a practical implementation of modern anonymous credential schemes was performed.
Description
Citation
CVRČEK, T. Kryptografie na platformě Arduino [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pospíšil (člen) Ing. Radek Fujdiak, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dzurenda, Ph.D. (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil bakalářskou práci. Otázky oponenta: Vysvětlete rozdíl mezi operací „hašování“ a operací „finalizace“, které jsou uvedeny v Tab. 3.10? -Student dostatečně vysvětlil otázku. Otázky komise: Jak jste implementoval hardwarové generování náhodných čísel? -Student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO