Vytvoření VPN přístupového bodu na Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením přístupového bodu virtuální privátní sítě (VPN) na jednodeskovém počítači Raspberry Pi. Teoretická část práce popisuje princip VPN, nejrozšířenější tunelovací protokoly a obecně počítač Raspberry Pi s jeho různými generacemi a modely. Zvolené protokoly jsou implementované na Raspberry Pi a je u nich naměřeno hardwarové zatížení, jejich odezva a propustnost. U protokolů je otestována jejich stabilita a zhodnocena spolehlivost.
This bachelor thesis deals with creating a virtual private network (VPN) access point on a single-board Raspberry Pi computer. The theoretical part describes the principle of VPN, the most common tunneling protocols and the Raspberry Pi computer in general with its various generations and models. Selected protocols are implemented on the Raspberry Pi and their hardware load, response and throughput are measured. The stability of the protocols is tested and reliability evaluated.
Description
Citation
KOVAŘÍK, M. Vytvoření VPN přístupového bodu na Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Možný (člen) Ing. Tomáš Gerlich (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka oponenta: Je možné konfigurací ovlivnit výkonnost protokolu i za předpokladu snížení jeho bezpečnosti? Otázky komise: 1. Jak jsou srovnatelné použité kryptogrtafické sady? 2. Jaký mechanizmus ovlivňuje výpadky spojení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO