Testování bezpečnosti pro rodinu standardů IEEE 802.11

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo analyzovat problematiku testování bezpečnosti protokolů IEEE 802.11. V práci byl proveden teoretický rozbor těchto protokolů a výčet jejich zranitelností. V praktické části byl vyzkoušen software určený k tomuto testování. Dále byl vytvořen vlastní nástroj a byla prozkoumána možnost využití Softwarově definovaného rádia při testování.
The aim of this work was to analyze the issue of security testing of the IEEE 802.11 protocols. The thesis includes a theoretical analysis of these protocols and a list of their vulnerabilities. Software used for testing the security was showcased. A utility was created to help with the testing. Finally, the thesis looks at the use of SDR as a way of testing security.
Description
Citation
ŘIHÁNEK, T. Testování bezpečnosti pro rodinu standardů IEEE 802.11 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Blažek (člen) Ing. Pavel Mašek, Ph.D. (člen) Mgr. Václav Stupka, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Fiala (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO