Meteostanice s měřením kvality ovzduší

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací bezdrátové meteostanice s měřením kvality ovzduší. Teoretická část se z počátku věnuje meteorologii, fyzikálnímu principu a způsobu měření veličin, které meteostanice měří. Dále je popsána technologie internetu věcí. Meteostanice je napájena z jedné baterie a funguje autonomně, bez zásahu uživatele. Měří teplotu, vlhkost, atmosférický tlak, CO2 a tVOC. Měřená data se ukládají do cloudové služby ThingSpeak pomocí GSM signálu. Dále se práce zaměřuje na tvorbu webové aplikace. Z naměřených hodnot vytváří přehledné grafy.
This bachelor thesis deals with the design and implementation of the wireless weather station with air quality measurement. At the beginning of the theoretical part, meteorology will be analysed. Afterwards, this work describes physical principles and the method of measurement of physical quantities that are measured by the meteostation. Next is the folloving technology described - Internet of things. The weather station is powered by a single battery and operates autonomously without any user intervention. It measures temperature, humidity, atmospheric pressure, CO2 and tVOC. Measured data are saved in to the cloud service ThingSpeak using a GSM signal. Further the work focuses on creation of web applications. The well organized graphs are created from the measured values.
Description
Citation
LACINA, J. Meteostanice s měřením kvality ovzduší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Benedikt (člen) Ing. Martin Kiac (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázka oponenta: Přemýšlel jste o zvolení jiného programovací jazyka, například MicroPython? - student odpověděl na otázku Otázky komise: Jaký protokol je použit pro komunikaci s cloudovým řešením? - student odpověděl na otázku Jaká je předpokládaná životnost senzoru? - student odpověděl na otázku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO