Řízení přístupu k lokální síti pomocí protokolu IEEE 802.1x

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zaobírá řízením přístupu k soudobým lokálním sítím pomocí protokolu IEEE 802.1X. V úvodu práce se vyskytují základní pojmy v řízení přístupu do sítě a možné standardy a protokoly, které se v dnešní době používají. Věcným výstupem je implementace autentizačního serveru v podobě virtuálního serveru v laboratoři, vytvoření vzorové konfigurace sítě a laboratorní úlohy, ve které se budou moci s protokolem IEEE 802.1X seznámit i další studenti.
This semestral work deals with the control of access to current local networks using IEEE 802.1X protocol. At the beginning of the thesis are the basic concepts of network access control and possible standards and protocols that are used today. The practical output is the implementation of an authentication server in the form of a virtual server in the laboratory, creating a sample network configuration and a laboratory task in which other students will be able to learn the IEEE 802.1X protocol.
Description
Citation
ČUHEL, R. Řízení přístupu k lokální síti pomocí protokolu IEEE 802.1x [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dejdar (člen) Ing. Tomáš Horváth, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Dvořák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Vysvětlete, jaký význam má zahrnutí popisu bezdrátových WLAN sítí do teoretického úvodu, když v praktické části nejsou tyto technologie použity? Popište, jaké kroky zahrnovala konfigurace FreeRADIUS serveru a také směrovače Mikrotik, protože jejich detailnější popis v návodu laboratorní úlohy chybí? Je úkolem studentů tyto prvky konfigurovat? Jaká je celková časová náročnost vytvořené laboratorní úlohy? Otázky komise: Bylo by možné pro simulaci použít prostředí GNS3?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO