Průmyslový napájecí zdroj s ovládáním výstupů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou napájacích zdrojov a ich použitiu. Popisom blokových častí zdrojov je bližšie popísaná ich funkcia ale aj kladené požiadavky pri návrhu. Je kladený väčší dôraz na popis fungovania spínaných zdrojov a meničov. V práci je navrhnutý priemyslový zdroj s možnosťou ovládania výstupov ktorý je možné umiestniť na lištu DIN. Zdroj obsahuje 6 nezávislých ovládateľných výstupov s celkovým výkonom 120W. Teoreticky je rozpísaný výber a použitie komponentov pre riadenie a komunikáciu. Praktickou časťou je zostavenie a navrhovaného zdroja, 3D model a jeho technická dokumentácia.
This bachelor’s thesis covers basic theory about power supplies, it’s design and usage. Theory provide detailed information about each functional part in PSU. The main object are switch-mode power supplies and converters, their function and design. Industrial power supply is designed with functions of controling the outputs. This power supply is designed to be mounted on DIN rail. Designed power supply have 6 independent regulated outputs with total power of 120W. Theory about components for controling and comunicating are discused on theoretical basis. Practical part of thesis is assembly of a whole power supply, 3D model and it’s technical documnetation.
Description
Citation
ČUNDERLÍK, D. Průmyslový napájecí zdroj s ovládáním výstupů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Caha (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: Demonstrujte obsluhu zdroje použitím Web-serveru ovládaného z mobilního telefonu. - Student dostatečně vysvětlil otázku. Podrobně diskutujte parametry zdroje uvedené na str. 5 technické zprávy. - Student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO