Chytrá domácnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá analýzou inteligentních prvků a možnostmi jejích využití v domácnosti. Dále jsou popsány možnosti využití elektrické energie z fotovoltaické elektrárny a jejích srovnání z hlediska finančních úspor a efektivity využití. V teoretické části je také popsán smart metering a jsou uvedeny způsoby sledovaní spotřeby elektrické energie z klasických elektroměrů. Praktická část se zaměřuje na měření spotřeby elektrické energie domácími spotřebiči pomocí zásuvkového modulu s cílem jejích kategorizace a měření kvality elektrické energie pomocí monitoru kvality MEg44PAN. Výstupem bakalářské práce je vizualizace různých způsobů implementace inteligentních prvků do existující zástavby, chytrých domů a různých kombinací spotřebičů a zdrojů.
The bachelor’s thesis deals with the analysis of intelligent devices and the possibilities of their usage in the household. Furthermore, the possibilities of using electricity from a photovoltaic power station and their comparison in terms of financial savings and efficiency of use are described. Moreover, in the theoretical part, a smart metering is described and methods of monitoring electricity consumption from classic electricity meters are presented. The practical part focuses on measuring the consumption of electricity by home appliances using a smart plug with the aim of their categorization, measuring the quality of electricity using a quality monitor MEg44PAN. The output of the bachelor thesis is the visualization of ways how intelligent elements can be implemented into existing buildings, smart homes and various combinations of appliances and resources.
Description
Citation
KONSTANTINOV, G. Chytrá domácnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prezentujte architekturu návrhu webu, která není v rámci práce popisována. - Student dostatečně vysvětlil otázku Podrobně popište princip výpočtů kalkulaček umístěných na webu. - Student dostatečně vysvětlil otázku Seznamte komisi s metodikami výpočtu pro zhodnocení, zda Vámi vypočtené hodnoty skutečně reflektují možné úspory a hodnoty spotřeby. - Student dostatečně vysvětlil otázku Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO