Nastroj pro zabezpeceny start a aktualizaci firmware embedded mikrokontroleru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou nástroje pro zabezpečný start a aktualizaci firmwaru embedded mikrokontrolerů. Jsou zde popsány kryptografické algoritmy a metody, které byly použity pro zabezpečení. Dále jsou zde vysvětleny části, které následně tvoří celý nástroj. Nástroj byl úspěšně vytvořený, otestovaný a v následujícím roce bude nasazený pro použití.
This bachelor thesis covers creation of a tool designed for secure boot and update of firmware of embedded microcontrollers. Cryptography algorithms and methods, which were used for security are thoroughly described. In the following sections, independent subparts of which the whole tool comprises are explained. The tool was succesfully created, tested and will be deployed in the following year.
Description
Citation
BÖHMOVÁ, M. Nastroj pro zabezpeceny start a aktualizaci firmware embedded mikrokontroleru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (předseda) JUDr. MgA. Jakub Míšek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aneta Koláčková (člen) Ing. Tomáš Gerlich (člen) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Lieskovan (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. V rámci práce mělo být vytvořeno i uživatelsky přívětivé rozhraní. V čem je vypracované rozhraní pro uživatele intuitivní a přívětivé? Studentka dostatečně vysvětlila otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO