Laboratorní pracoviště pro měření DVB-T2 MISO vysílání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá měřením a analýzou DVB-T2 MISO vysílání. V teoretické části práce je popsán vysílací řetězec systému DVB-T2 na úrovni fyzické vrstvy. Pozornost je věnována pro oba SISO a MISO vysílací módy. V experimentální části práce je navrženo a realizováno vhodné měřící pracoviště pro monitorování a analýzu DVB-T2 MISO vysílání v laboratorních podmínkách. Funkčnost navržené koncepce a zvolená měřící metodika byla ověřena sadou experimentálních měření.
This bachelor thesis deals with measurement and analysis of DVB-T2 MISO broadcasts. The theoretical part of the thesis describes the broadcasting chain of the DVB-T2 system at the level of the physical layers. Attention is paid to both SISO and MISO transmit modes. In the experimental part of the work is to design a measuring workplace for monitoring and analysis of DVB-T2 MISO transmission in laboratory conditions. The functionality of the proposed concept and chosen measuring methodology was verified by a set of experimental measurements.
Description
Citation
BÁRTA, V. Laboratorní pracoviště pro měření DVB-T2 MISO vysílání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise: doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D: V jakém smyslu je kódování modifikované? Student se nedokáže vyjádřit. Ing. Michal Kubíček, Ph.D: V čem spočívá nevýhoda demodulátoru? Student zmiňuje šířku pásma.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO