Program pro demonstraci linkových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce má za cíl návrh základních funkcí pro generování nejpoužívanějších linkových kódů, nastavování parametrů generátoru a přenost dat z PC do generátoru. Teoretická část se zabívá rozborem jednotlivých linkových kódů a popisem pravidel pro jejich generování. Praktická část se poté věnuje samotné implementaci pravidel v programovacím prostředí Matlab.
The goal of this term paper is to implement basic function for generation of the most commonly used line codes, setting parameter of the generator and data transfer from PC to generator. Teoretical part of this paper describes individual line codes and it’s generation rules. Practival part describes implementation of line codes in MATLAB.
Description
Citation
ZELENÝ, O. Program pro demonstraci linkových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise Otázky: Oponent: Otázka: Zadání zmiňuje starší podobný projekt. Použil jste z něj nějaké části kódu a pokud ano, tak jaký podíl odevzdaného programu jste vytvořil skutečně vy? Student objasňuje, proč nebyl využit starší projekt. Otázka: Proč vaše aplikace nepodporuje generátor LeCroy LW410, který je uveden v zadání? A proč jste místo něj implementoval Agilent 33220A? Student vysvětluje implementaci generátoru Agilent. Otázka: Jak dlouhé vstupní vektory je schopen program zpracovat? Je možné je do daného políčka vložit (Ctrl+V) jako plaintext nebo je nutné ho nějak předem naformátovat? Student dostatečně odpovídá na otázku. doc. Frýza Otázka: Co je little-indian? Student odpovídá správně Ing. Dřínovský Otázka: Používáte přímo funkce matlabu nebo jste je psal sám? Student odpovídá s obtížemi doc. Frýza Otázka: Jak upravujete číslo, aby jej bylo možné poslat přes sériovou linku? Student odpovídá s obtížemi
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO