Využití digitálních akcelerometrů v ovladačích lůžek Linet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh metod využití akcelerometru v ovladačích nemocničních lůžek pro eliminaci aktivačních tlačítek GO. V úvodu je představena firma Linet a stručně rozebrána legislativa a bezpečnost ovládání lůžek. Následuje teoretická kapitola popisující MEMS technologie a akcelerometry. Je navržena metodika akvizice referenčních i simulačních signálů. Tyto jsou následně analyzovány. V navazujících kapitolách jsou představeny jednotlivé metody řešení. Jejich porovnání a shrnutí celé práce je obsaženo v závěru.
The subject of this bachelor thesis is a design of methods for accelerometer usage in medical bed controllers in order to eliminate the activation button. In the introduction the Linet company is presented and the issue of legislation and safety of controling the medical beds is briefly discussed. This part is followed by a theoretical chapter considering MEMS technology and accelerometers. The metodology of reference and simulative signals acquisition is designed. These signals are then analysed. In following chapters the particular methods of solutions are presented. The comparison of the presented methods and the final summary of the thesis is included in the conclusion.
Description
Citation
DVOŘÁK, F. Využití digitálních akcelerometrů v ovladačích lůžek Linet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof.Ing. Marek Penhaker, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Sekora položil otázku, byl vyzkoušen i ovladač, resp. byla možnost zkoušet ovladač, který by byl napojen na lůžko a současně obsahoval měřící set s akcelerometrem? Student se vyjádřil k posudku oponenta. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO