Biologická analýza v blízké IR oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na získání informací o analýzách pomocí IR záření. Také se zabývá vlivem IR záření na látky a principy fungování IR spektrometrů. V rámci práce jsou zkoumány vzorky kávy. Zjišťuje se využitelnost k rozlišení mezi kofeinovou a bezkofeinovou kávou. Dále se zkoumají vzorky mouk. Zde se zkoumá přítomnost či absence lepku.
This bachelor thesis is focused on obtaining information about analyzes by IR radiation. It also deals with the effect of IR radiation on substances and the principles of functioning of IR spectrometers. There are examined coffee samples in the work. Usefulness for discrimination caffeine and decaffeinated coffee is tested. Next, flour samples are researched. There is examination of presence or absence of gluten.
Description
Citation
PIRKL, P. Biologická analýza v blízké IR oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Černý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Erik Staffa, Ph.D. (člen) MUDr. Jaromír Gumulec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Jiřík položil otázku: Jak probíhalo měření? Prof. Provazník položil otázku: Jak jste vybral metody pro analýzu dat? MUDr. Gumulec položil otázku: Proč bylo změřeno tolik vzorků káv? Mgr. Staffa položil otázku: Jaká je reprodukovatelnost výsledků? Doc. Černý položil otázku: Jak probíhalo zpracování v Matlabu? Naprogramoval jste některé funkce sám? Upravil jste parametry některých stávajících funkcí? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO