Obrazové interpolační algoritmy v diagnostické radiologii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na interpolační algoritmy používané v diagnostické radiologii ve formátu DICOM. Dále čtenáři popisuje formát DICOM a systém PACS. K zobrazení interpolovaných obrázků se používají algoritmy bikubický, bilineární a nejbližší soused. Výsledky jsou objektivně a subjektivně hodnoceny týmem profesionálních radiologů.
This bachelor thesis is focused on interpolation algorithms used in diagnostic radiology in DICOM format and also discribes DICOM format and PACS system to a reader. Bicubic, bilinear and nearest neighbour algorithms are used to display interpolated images. Results are objectivly a subjectivly evaluated by a team of professional radiologists.
Description
Citation
SANTARIUS, P. Obrazové interpolační algoritmy v diagnostické radiologii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Mgr. Bc. Darina Čejková, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Ronzhina, Ph.D. položila otázku na uplatnění algoritmu v praxi a jaké jsou složitější metody interpolace. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO