Pokročilé modulace pro optické komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou modulací pro optické bezdrátové komunikace. Jsou rozebrány různé typy modulací, které se používají v optických bezdrátových komunikacích. Jsou implementovány modulační techniky pomocí GNU Radia. Práce je také zaměřena na porovnání chybovosti modulací pro normovaný poměr signál-šum.
The bachelor thesis deals with modulations for optical wireless communications. Different types of modulations used in optical wireless communications are analyzed. The bachelor thesis discusses the implementing modulation techniques with the GNU Radio development environment. The bachelor thesis also analyzed error performace of modulation techniques.
Description
Citation
ŠMÍDA, M. Pokročilé modulace pro optické komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) Ing. Filip Záplata, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentuje výsledky své bakalářské práce. Odpovídá na dotazy oponenta. Prof. Kolka: Jak víte, že AWGN kanál stačí na modulace v bezdrátovém přenosovém médiu. Student neodpovídá na dotaz. Ing. Záplata: Co znamená additive v AWGN? Student neumí vysvětlit základní vlastnost AWGN. Ing. Záplata: Jak jste dokázal, že máte správně spočítanou chybovost? Student to dokazuje na jednom z grafů v prezentaci. Doc. Götthans: Víte proč se snižuje šířka pásma s FFT length? Student s pomocí odpovídá. Prof. Kolka dotazuje studenta použitelnost práci v optické komunikaci. Její význam v optice není zmíněna.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO