Laboratorní úloha měření veličin pomocí polohového MEMS senzoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Technologie MEMS a její produkty jsou v dnešní době velice využívané. Jedním druhem těchto produktů jsou akcelerometry, které hrají velikou roli při určování orientace nebo kvality opotřebení, popřípadě v seismologii. Jejich funkcí se využívá jak pro spotřební elektroniku, tak i ve sférách vývoje a diagnostiky. Pro náročnější aplikace, zejména určení orientace se používají produkty zvané gyroskopy (samotné nebo ve spolupráci s akcelerometry).
MEMS technology and her products are very used today. One of these products are accelerometers, which are highly used for determining orientation, wear measurement or seismology. Their functions are used for consumer electronics, even for development or diagnostics. For more demanding applications, especially for determining orientation, are used components named gyroscopes (alone or with cooperation with accelerometers).
Description
Citation
JARŮŠEK, J. Laboratorní úloha měření veličin pomocí polohového MEMS senzoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alexandr Otáhal, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Dvořák (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student seznámil členy komise s řešením své bakalářské práce. Prezentace byla podána na dobré úrovni. Student na doplňující otázky odpovídal bez žádných problémů. Zodpověděl i otázky oponenta: Jaké parametry byly určující pro výběr součástek užitých v této práci? Student na tuto otázku byl připravený a zodpověděl ji bez problémů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO