Inovace automatického systému ANPR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá problematikou automatických systémů sloužících k rozpoznávání poznávacích značek, jejich účelem, hardwarovými a softwarovými funkcemi a procesem nastavování správně fungujícího systému automatického rozpoznávání poznávacích značek. Toto téma je v oblasti automatizace relativně nové, a proto je třeba se vypořádat s mnoha výzvami, které na nás v tomto odvětví automatizace čekají. Tato práce se zaměřuje na aspekty kamer vhodných pro implementaci do systému ANPR, postupy a metody segmentace a extrakce poznávacích značek a rozpoznávání znaků přítomných na poznávací značce. Tato práce nabízí bližší pohled pro všechny, kdo se zajímají o inovace v automatizaci, a na výzvy, které jsou doprovázeny správnou funkčností systému rozpoznávání poznávacích značek.
This semester thesis is concerned with the problematic of automatic number plate recognition systems, their purpose, hardware and software features and the process of setting up a properly functioning automatic number plate recognition system. The topic is relatively new in the field of automation and therefore many challenges have to be dealt with. This thesis focuses on the aspects of a camera suitable for implementation into an ANPR system, the procedures and methods of number plate segmentation and extraction and the recognition of the characters present in a number plate. This thesis brings an insight view for those interested in innovations in automation and the challenges which are accompanied by the number plate recognition system functionality.
Description
Citation
ALSOP, O. Inovace automatického systému ANPR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
doc. PhDr. Milena Krhutová, Ph.D. (předseda) Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Pavel Sedláček (člen) Mgr. Jaromír Haupt, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Mgr. Bc. Dagmar Šťastná (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student přednesl jazykově i obsahově zdařílou prezentaci své BP s drobnými chybami ve výslovnosti a bez problémů zodpověděl položené otázky a osvětlil námitku týkající se chybějících zdrojů. Podařilo se mu tím vylepšit navrhovanou známku oponenta. 1) Mohl byste objasnit, které pasáže (kapitoly) Vaší práce jsou přímo výsledkem Vaší praktické činnosti? S jakým největším problémem jste se při návrhu systému setkal? 2) Z jaké konkrétní dokumentace (publikací) čerpáte v případě uvádění velkého množství faktů? Pokud jste systém navrhl sám, jak je možné, že uvádíte obrázky z internetu a neuvádíte zdroj?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO