Průmyslový tester fotometrických hodnot LED diod používaných v automobilové signalizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V posledních letech zažili světlomety v autech obrovský technický rozvoj, který se podílel na jejich současné složitosti. Aby řidiči i zákazníci byli spokojeni, je využíváno různých technologií pro neustálé dosahování účinnějších a bezpečnějších světelných zdrojů. Společnosti usilují o minimalizaci ztrát ve výrobě ve snaze šetřit životní prostředí a konat ekonomicky. Tato práce se zabývá výzkumem osvětlovací techniky a návrhem jednoduchého a efektivního zařízení pro testovaní chyb LED plošných obvodů ve světlometech, to vše za účelem minimalizace strat. Dalším cílem je výzkum možností konstrukce takového zařízení z technologického hlediska.
Headlamps in cars have been through an enormous technical development in recent years, and with development comes complexity. Various technologies are employed in order to deliver progressively safer and more efficient light output, to satisfy drivers and customers alike. In order to be economical and environment-friendly, companies strive to minimize losses in production. For the sake of the minimalization, this thesis aims to research the lighting technology and design a simple, but effective device to help with determining of faulty LED PCBs in headlamps. Another objective is to research the possibilities of construction of such a device from technological standpoint.
Description
Citation
GAŽI, D. Průmyslový tester fotometrických hodnot LED diod používaných v automobilové signalizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Angličtina v elektrotechnice a informatice
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) PaedDr. Alena Baumgartnerová (místopředseda) PhDr. Milan Smutný, Ph.D. (člen) Mgr. Petra Zmrzlá, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Eva Ellederová, Ph.D. (člen) Mgr. Radek Vogel, Ph.D. (člen) M. A. Kenneth Froehling (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student podrobně prezentoval svou bakalářskou práci dobrou angličtinou a zodpověděl kladené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO