Modelový příklad krizového scénáře pro rozsáhlý výpadek elektrické energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V bakalářské práci je popsána legislativa, která se zabývá problematikou výpadků elektrické energie. Je zde vysvětlena problematika blackoutu spolu s obecnými dopady na společnost. V práci jsou dále popsány historicky nejvýznamnější blackouty ve světě a stavy nouze, které nastali v České republice. V další části je vytvořeno fiktivní město, na kterém jsou demonstrovány následky blackoutu. Dále je v práci popsáno, jak by se město s takto vzniklým blackoutem vypořádalo. V závěru je navrženo doporučení pro fiktivní město, díky kterému by bylo město více odolné proti dalšímu blackoutu.
The bachelor´s thesis describes legislation addressing the issue of power outages. The issue of blackout is explained here, along with the general effects on society. The work goes on to describe the most historically important blackouts in the world and the states of emergency that occurred in the Czech Republic. In the next part, a fictionalcity is created to demonstrate the consequences of blackout. Furthermore, the work describes how the city would deal with such a resulting blackout. In the end, a recommendation is proposed for a fictional city that would make the city more resistant to further blackout.
Description
Citation
BLÁHA, M. Modelový příklad krizového scénáře pro rozsáhlý výpadek elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Štěpán Foral, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce na téma Modelový příklad krizového scénáře pro rozsáhlý výpadek elektrické energie. S posudky seznámil komisi vedoucí práce Ing. Ptáček. Vedoucí Ing. Ptáček následně položil své otázky i otázky oponenta. Student odpovídal samostatně a srozumitelně. Do rozpravy se vložil Ing. Bátora s otázkou na kritérium N-1. Student odpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO