Použité jaderné palivo - inventář, ionizující záření a zbytkový výkon

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V bakalářské práci na téma Použité jaderné palivo – inventář, ionizující záření a zbytkový výkon se seznamujeme především s jadernou fyzikou, druhy ionizujícího záření a poločasem rozpadu jednotlivých izotopů, které obsahuje jaderné palivo. Dále pomocí kódu UwB1 simulujeme vyhořívání jaderného paliva používaného v jaderné Elektrárně Dukovany od vložení paliva do reaktoru až po uložení do hlubinného úložiště v roce 2065.
This bachelor's thesis deals with ionizing radiation, residual heat generation, and inventory of spent nuclear fuel. It introduces types of ionizing radiation and half-life of isotopes, which are contained in the nuclear fuel. Furthermore, using code UwB1, a simulation of the burning of nuclear fuel used at the Dukovany Nuclear Power Plant from the introduction of fuel into the reactor to its storage in deep repositories in 2065, is carried out.
Description
Citation
HÁJKOVÁ, B. Použité jaderné palivo - inventář, ionizující záření a zbytkový výkon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka prezentovala komisi řešení a výsledky své práce Použité jaderné palivo - inventář, ionizující záření a zbytkový výkon. Vedoucí práce Ing. Katovský seznámil komisi se zněním posudků. Otázky z posudku oponenta studentka správně zodpověděla. Doc. Toman se dotázal na závislost efektivního koeficientu, studentka otázku zodpověděla. Ing. Radil se dotázal na průběh odstávek v EDU a jadernou hustotu, studentka pohotově reagovala. Doc. Baxant se dotázal na kvalifikaci vyhořelého paliva jako odpad, studentka otázku zodpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO