Projektová dokumentace elektro pro rodinný dům v rozsahu pro realizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá projektovou dokumentací pro rodinný dům v rozsahu pro realizaci. Práce je rozdělena na dvě části. V první části je uveden teoretický rozbor silových a datových rozvodů a podklady pro návrh osvětlení a ochranu před bleskem. Také je přiblížen inteligentní systém Loxone, který je použit v projektu rodinného domu. Druhá část bakalářské práce spočívá ve vytvoření realizačního projektu, který je tvořen částí textovou i výkresovou. Projekt obsahuje technickou zprávu včetně rozpočtu materiálu a výpočtu řízení rizika. Také je proveden návrh osvětlení a bleskosvodu. Nedílnou součástí práce jsou také výkresy rozvodů v domě, části bleskosvodu a návrh rozváděčů.
The bachelor's thesis is focused on project documentation for a family house in the scope for implementation. The thesis is divided into two parts. The first part presents a theoretical analysis of data distribution and materials for the design of lighting and lightning protection system. The intelligent Loxone system, which is used in a family house project, is also presented in the first part. The second part of the bachelor's thesis is focused on creation of an implementation project, which is consists of text and drawing part. The project includes budget control and risk control. The design of lighting and lightning protection system is also included here. Work drawings of wiring in the house, parts of lightning protection and design of switchboards are integral part of the thesis.
Description
Citation
ORSÁG, Š. Projektová dokumentace elektro pro rodinný dům v rozsahu pro realizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval komisi řešení a výsledky své práce Projektová dokumentace elektro pro rodinný dům v rozsahu pro realizaci. Vedoucí práce doc. Mastný seznámil komisi se zněním posudků. Na otázky z posudků student správně odpověděl. Ing. Topolánek se dotázal na použité senzory teploty a cenu použitého systému, student dotaz pohotově zodpověděl. Ing. Radil se zeptal výhody a problémy použití inteligentních systémů pro elektroinstalaci, student dotaz zodpověděl. Ing. Topolánek se dotázal na možnosti zlepšení navrženého systému, student odpověděl. Doc. Baxant se zeptal na navržený systém osvětlení, student systém popsal.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO