Sensor vlhkosti půdy a teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu bateriově napájeného radiového senzoru vlhkosti půdy a teploty. V práci je popsána bezdrátová technologie LoRa, její základní principy, parametry přenosu a využití. Dále jsou popsány rozdílné typy senzorů vlhkosti půdy a teploty. V poslední řadě se řeší konkrétní návrh senzoru a základnové stanice.
The bachelor thesis deals with subject of battery powered radio sensor measuring soil humidity and temperature. In thesis is described LoRa wireless technology, it's basic principles, parameters and usage. There are described different kinds of soil moisture and temperature sensors. Finally, a particular sensor and base station design is addressed.
Description
Citation
KARÁSEK, V. Sensor vlhkosti půdy a teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen) Ing. Ján Mucha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Jak jste určil vhodný algoritmus (součást funkce zmerVlahu()) pro převod výstupního napětí z čidla vlhkosti na vlhkost půdy. - Student dostatečně vysvětlil otázku a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Jak jste prováděl kalibraci čidla vlhkosti? Existuje korelace mezi závislostí napětí na ponoření čidla a závislostí napětí na vlhkostí půdy? - Student dostatečně vysvětlil otázku Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO