Měření průtoku pomocí diluční metody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na sestrojení programu v prostředí LabVIEW, který by dokázal měřit data pH sondou Vernier připojenou přes rozhraní LabPro, a dále tato naměřená data dokázal proložit fyzikálním modelem diluční křivky pro získání informací o modelu. Dále jsou zde popsány nezbytné požadavky na přípravek, ve kterém by bylo možné měřit diluční křivky, princip jeho sestrojení a využití v praxi spolu s výše zmíněným programem pro sestrojení laboratorní úlohy.
The bachelor thesis focuses on the construction of a program in LabVIEW to measure pH with the Vernier sensing probe connected through the interface LabPro and to be able to inset the measured data with a physical model of a dilution curve to get information about the model. It further describes the necessary requirements of the product in which the measurement of the dilution curve would be possible, the principle of constructing it and its usage with the above mentioned program to construct a laboratory task.
Description
Citation
POKORNÝ, P. Měření průtoku pomocí diluční metody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena s přehledem. Do diskuze se zapojil doc. Kolář. Ing. Blaha položil otázku na problematiku parametrů využitých sond. Doc. Drastich položil otázku na monitorování průtoku kontrastní látky. Student odpověděl na položené otázky. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO