Softwarový hlukoměr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
In this thesis I focus on noise measuring. I describe how humans percieve sound and explain basic acoustic parameters and quantity according to norm ČSN EN 61672-1. Moreover, I focus on the issue of acoustic quantity measuring in real time. I create comprehensive group of functions in MATLAB environment, which I try to implement with C++ and JUCE framework.
V této závěrečné práci se zaobírám problematikou měření hluků. Popisuji lidské vnímání zvuku a vysvětluji základní parametry a veličiny zvuku podle normy ČSN EN 61672-1. Dále se zaobírám problematikou měření zvukových veličin v reálném čase. Vytvářím ucelený soubor funkcí pro měření hladin zvuku v prostředí MATLAB, které se pokouším implementovat v jazyce C++ pomocí jeho JUCE framework.
Description
Citation
KOTALÍK, M. Softwarový hlukoměr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Proč nebyly po zjištění velkých odchylek od referenčních hodnot implementovány ve Vaší práci vhodnější typy filtrů? Konzultoval jste postup s Vaším vedoucím? Proč nebyla pořízena referenční hodnota intenzity zvuku (nebo hladiny akustického tlaku v SPL) u drážkovačky, jak uvádíte v závěru? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO