Subwoofer pro PA aplikaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem práce jsou teoretické znalosti v odvětví reproduktorových ozvučnic, jejich konstrukce a řešení konstrukce subwooferu dle zadání. V práci jsou popsány jednotlivé typy používaných ozvučnic a u každé jsou definovány jejich vlastnosti. Pro kvalitní návrh jsou použity některé ze simulačních programů. Pro aplikaci subwooferu v PA technice je vybrán vhodný reproduktor. Parametry vybraného reproduktoru jsou ověřeny měřením a na základě těchto parametrů je počítán návrh vybrané ozvučnice. Dále práce řeší kompletní postup návrhu ozvučnice pro vybraný reproduktor a její následnou konstrukci. Po konstrukci je provedeno ladění nátrubku na zvolené parametry. Výsledné parametry zkonstruovaného subwooferu jsou ověřeny měřením impedanční a kmitočtové charakteristiky.
The content of the bachelor´s thesis is theoretical knowledge in the field of loudspeaker baffles, their construction and design of the subwoofer according to the assignment. The work describes various types of used loudspeaker baffles. Their properties are defined for each of them. Some of the simulation programs are used for proper design. A suitable speaker is selected for the subwoofer application in PA technology. The parameters of the selected loudspeaker are verified by measurement. Based on these parameters, the design of the selected loudspeaker is calculated. Furthermore, the thesis addresses deals with the complete design process of the baffle for the selected speaker and its subsequent construction. After the construction, the port is tuned to the selected parameters. The resulting parameters of the designed subwoofer are verified by measuring the amplitude and frequency characteristics.
Description
Citation
TYLICH, O. Subwoofer pro PA aplikaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Dostál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student na úvod seznámil komisi s osnovou své práce. Nejprve představil typy reproduktorových ozvučnic, zdůvodnil výběr a parametry použitého reproduktoru. Vysvětlil kritéria pro výběr bassreflexového nátrubku, včetně frekvenčních charakteristik z ladění bassreflexu. Na závěr prezentoval výsledky z měření kmitočtových a impedančních charakteristik. Na úplný závěr pak byla provedena praktická ukázka realizovaného subwooferu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO