Analogové kytarové efekty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předmětem této práce jsou analogové kytarové efekty. Zabývá se jejich tříděním na základě parametrů zvuku, které ovlivňují. Posléze se zaměřuje na teoretický popis funkce tremola a možnosti zapojení jeho základních bloků. Ve druhé polovině je podrobně popsán návrh vlastního analogového řešení tohoto efektu včetně uskutečněných modifikací a jednotlivých simulací provedených v programu Micro-Cap. V závěru je pak rozebrána fyzická realizace, měření, revize stávajících obvodů a další možný vývoj.
This work is focused on analog guitar effects. It deals with sorting them in the terms of sound parameters which they have impact on. Later, the work focuses on theoretical description of function of tremolo and possible ways to implement its fundamental parts. In the second half a design of a very own analog solution of this effect has been fully described including modification which has been done and particular simulations executed in Micro-Cap software. In a final part, a practical realization, measurements, a revision of existing circuits and possible further development are analysed.
Description
Citation
TROJAK, O. Analogové kytarové efekty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. David Kurc (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Otázky k obhajobě: Uveďte některé další možnosti řízení zesílení, které by byly vhodné použít v práci. Student správně odpověděl na otázku oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO