Experimentální mechanicko-elektrický hudební nástroj řízený frekvencí změn intenzity světla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout a realizovat experimentální mechanicko-elektrický hudební nástroj, konkrétně na základě optoelektrického principu. Nástroje bude disponovat širokou škálou ovládacích prvků s možností mikrointervalového ladění i hry. Výsledný zvuk je možné upravovat například integrovaným generátorem obálky.
The purpose of the bachelor thesis is to design and implement an experimental mechanical-electrical musical instrument, specifically on the basis of the optoelectric principle. The instrument will have a wide range of controls with the possibility micro-interval tuning and playing. The resulting sound can be adjusted, for example, with the integrated envelope generator.
Description
Citation
BENKO, K. Experimentální mechanicko-elektrický hudební nástroj řízený frekvencí změn intenzity světla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. David Kurc (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci Otázky k obhajobě: Jako hlavní hráčský ovládací prvek byla zvolena dotyková plocha. Bylo by možné i zde dodržet konceptuální pohled “modelováním toku světla vytvářím zvuk“ a použít také některý fotoelektrický princip? Bylo o tom uvažováno? Student správně odpověděl na otázku. V návrhu je zmíněna teoretická možnost použít až tříosý akcelerometr a gyroskop jako další zdroje modulace zvukového signálu. Kam by tyto průběhy byly směrovány? Student správně odpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO