Restaurace poškozených zvukových signálů s využitím autoregresních modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa týka problematiky rekonštrukcie zvukových signálov s využitím autoregresných modelov, ktoré boli poškodené výpadkom vzoriek. Samotná rekonštrukcia je riešená pomocou algoritmov W. Ettera a A. Janssena. Tieto algoritmy sú implementované v MATLABe, otestované na simulovaných signáloch a reálnych nahrávkach a následne je porovnaná kvalita rekonštrukcie v závislosti na rôznych parametroch signálu.
The bachelor thesis deals with the problem of restoring audio signals damaged by sample loss, using autoregressive models. The restoration itself is solved by W. Etter and A. Janssen's algorithms. These algorithms are implemented in MATLAB and tested on artificial signals aswell as on real recordings. Algorithms are then compared based on quality of restoration dependent on different parameters of signals.
Description
Citation
SOBOŇA, M. Restaurace poškozených zvukových signálů s využitím autoregresních modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: Na obr. 4.9 porovnáváte časovou náročnost čtyř různých způsobů odhadu řešení systému rovnic. Ověřil jste však, že tyto přístupy skutečně dávají stejné numerické výsledky? Prosím prezentujte grafy rozdílů SNR mezi Janssenovou a Etterovou metodou (pro řeč a pro hudbu zvlášť) a grafy interpretujte. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO