Analýza rezonančních skříní u různých typů akustických kytar

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá spektrální analýzou kytarového korpusu. Předmětem zkoumání je místo vzniku rezonance v celém systému, jeho frekvence a jeho vliv na výslednou barvu zvuku nástroje
Bacherlor‘s thesis deals with spectral analysis of guitar body. The aim of the study is the place of resonantion modes at whole body, its frequency and the impact to the final sound.
Description
Citation
JUHAŠČIK, L. Analýza rezonančních skříní u různých typů akustických kytar [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky vedoucího: Dokážete na základě znalosti o druhu dřeva použitém u kytary Yellow Plus SP - OM na zadní a přední desce vypočítat jejich akustické konstanty i odhadnout rychlost zvuku v daném dřevě? Jak ovlivnily tyto parametry rezonanční módy? Co by se stalo, kdybychom na zadní desku použili stejné dřevo jako u kytary Dreadnought? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a vedoucího.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO