Měření parametrů ovzduší se záznamem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout zařízení pro měření vlhkosti, teploty a koncentrace CO2 se záznamem. Pro návrh zařízení byl zvolen jako řídící jednotka počítač Raspberry Pi se třemi senzory, a to DHT11 pro měření teploty a vlhkosti, NDIR MH-Z16 pro měření koncentrace CO2 a NOVA PM SDS011 pro detekci částic PM10 a PM2,5. Naměřená data ze senzorů jsou ukládána do MySQL databáze a následně zobrazována uživateli na webové stránce prostřednictvím PHP skriptů a aktivních Javascriptových prvků. Práce se dále zaměřuje na rozbor kvality ovzduší a látky, které jsou v něm obsažené, přičemž je následně provedena rešerše senzorů pro měření koncentrace těchto látek.
The goal of the Bachelor thesis is to design a device for measuring humidity, temperature and CO2 concentration with implemented data logging. The Raspberry Pi computer was chosen as the control unit for the design of the device with three sensors, DHT11 for measuring temperature and humidity, NDIR MH-Z16 for measuring the CO2 concentration and NOVA PM SDS011 for detection PM10 and PM2,5 particles. The measured data from the sensors are stored in the MySQL database and are displayed on the web using PHP scripts and active Javascript elements. The Bachelor thesis also focuses on the analysis of air quality and the substances contained in the air with presented research for sensors used for measuring the concentration of these substances.
Description
Citation
KAZIMĚRČÍKOVÁ, L. Měření parametrů ovzduší se záznamem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof.Ing. Marek Penhaker, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Penhaker položil otázku, jakým komunikačním rozhraním komunikuje senzor DHT11? Ing. Mézl položil otázku, proč byl vybrán právě senzor DHT11? MUDr. Jurajda položil otázku, je navržené zařízení pro externí nebo interní použití? Co je to rosný bod? Ing. Sedlář položil otázku, jaké má zařízení příkon? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO