Segmentace buněk pomocí klasifikace pixelů ve snímcích z různých mikroskopických modalit

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou segmentace buněk pomocí klasifikace pixelů ve snímcích z různých mikroskopických modalit. Jsou zde shrnuty možnosti vytvoření příznaků, zmíněné klasifikátory vhodné pro tento druh segmentace a následně v praktické části vypracované výsledky pro vybrané příznaky a klasifikátory.
This Bachelor thesis deals with cell segmentation by pixel classification of various microscopic modalities. There is a summary of possible features and also some of the classifier suitable for this kind of segmentation are mentioned here. In the practical part of the thesis, there are results for chosen features and classifier.
Description
Citation
VÝVODA, J. Segmentace buněk pomocí klasifikace pixelů ve snímcích z různých mikroskopických modalit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Hejč (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Hejč položil otázku na interpretaci metriky dice. Dále se doptal na počet snímků z jednotlivých modalit. MUDr. Stračina položil otázku na význam segmentace buněk. Může tvar buňky a jejich hustota zásadně ovlivnit segmentaci? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO