Optimalizace napěťového zesilovače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci je simulován a optimalizován napěťový zesilovač, který je součástí multifunkčního kalibrátoru 9010, nově zaváděného firmou Meatest s.r.o. Simulace probíhá pomocí softwarového nástroje LTspice. LTspice a základy práce s ním jsou v této bakalářské práci popsány rovněž. Dále je součástí této bakalářské práce teoretický rozbor týkající se použitých součástek a jejich zapojení. V této práci je také popsáno schéma výše zmíněného napěťového zesilovače, které firma Meatest s.r.o. předložila. Součástí práce jsou měření vybraných vlastností napěťového zesilovače z kalibrátoru 9010 a jejich porovnání s výsledky simulace. Optimalizace sleduje tyto vybrané vlastnosti a její výsledky jsou pak porovnány s původními vlastnostmi napěťového zesilovače z kalibrátoru 9010.
This bachelor thesis concerns the simulation and optimisation of a voltage amplifier as a part of a multifunctional calibrator 9010, which has been recently introduced by Meatest s.r.o. company. The simulation is executed with LTspice software. LTspice itself and the basics of its usage are also described in this thesis. Furthermore, this thesis contains the theoretical analysis of used components and their connetions. The thesis also depicts the schematics of the above mentioned voltage amplifier supplied by the Meatest s.r.o. company. The thesis contains measurements of selected properties of the voltage amplifier from the 9010 calibrator and their comparison with the results of the simulation. The optimisation concerns these selected properties and compares them to the original qualities of the calibrator 9010 voltage amplifier.
Description
Citation
MALÍK, L. Optimalizace napěťového zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (předseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (místopředseda) Ing. Luděk Buchta, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na připomínky oponenta a zdůvodnil drobné nedostatky v práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO