Sběr MaR dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce představuje pojmy jako inteligentní budova, chytré elektroinstalace a také sběr MaR dat, který s touto problematikou souvisí. V úvodní části bude vysvětleno, co je to inteligentní budova, jaká zařízení obsahuje, jak spolu taková zařízení komunikují, poté bude vysvětlen komunikační protokol BACnet, který se pro takovou komunikaci využívá. Dále bude vysvětleno, co jsou to MaR data a k čemu se využívají. Další část se věnuje vysvětlení pojmu databáze, k čemu slouží a jaké existují typy databází. Představen bude i jazyk SQL, který se v databázových systémech používá. Bude také předveden databázový model části budovy fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií T12. Část bude věnována i softwaru CoachAX společnosti Honeywell, jenž je možné použít pro zpracování MaR dat. Na závěr bude vytvořena simulace MaR dat. Tyto data budou ukládána do databáze programu Microsoft SQL server a pak zpětně zobrazovány uživateli. Stejná data budou vhodně zobrazena ve vizualizaci realizované v programu CoachAX.
This bachelor thesis introduces us to terms such as a smart building, smart electrical installation and measurement and control data collection, which relates to this topic. In the introductory part, it will be explained, what a smart building is, how the devices in said building communicate and the BACnet communication protocol used in these devices. Next it will be explained, what the measurement and control data are and what they are used for. The next part defines the term database, what it is for and all its types. SQL language, which is used in almost every database will be introduced next. After, a database model of a part of the Faculty of Electrical Engineering and Communication T12's building will be presented. A part will be about the Honeywell company's CoachAX software, which is used for measurement and control data processing. In the end a measurement and control data simulation will be created. These data will be appropriately displayed in a visualization realized in CoachAX program. At the end, a measurement and control data simulation will be created. This data will be saved into the Microsoft SQL server database and then processed by the user. This same data will then be displayed in visualization in CoachAX program.
Description
Citation
ŽELINSKÝ, D. Sběr MaR dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (předseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. Během odborné rozpravy odpovídal na dotazy týkající se reálné aplikace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO