Řízení dopravníkového systému pro zkušebnu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá programováním dopravníkového systému, ovládaného pomocí PLC. První částí je rozbor řízené technologie a popis požadované funkce. Následuje seznámení s programovacím prostředím, PLC, čidly, akčními členy a ovládacími prvky. V druhé části je návrh řešení funkce dopravníkového systému a jeho implementace. Poté je celý systém odzkoušen, zhodnocen a jsou podány návrhy na zdokonalení.
The work deals with programing of conveyor system, controlled by PLC. The first part is analysis of the controlled technology a describtion of required function. The following is an introduction to the programming environment, PLC, sensors, actuators and controls. Second part is a proposal for the solution of the function of the conveyor system and its implementation. Then the whole system is tested, evaluated and suggestions for improvement are submitted.
Description
Citation
LORENC, M. Řízení dopravníkového systému pro zkušebnu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Prezentace studenta popisovala vytvořený PLC systém a princip funkce linky, pro kterou byl program vytvořen. Student reagoval a vysvětlil všechny otázky oponenta. Komise neměla k dispozici zdrojový kód, z tohoto důvodu není schopna posoudit splnění bodu 4 zadání.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO