Řídicí systém pro regulaci a monitorování teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem řešení pro udržení a monitorování optimální teploty pro domácí datové úložiště. Účelem této práce je co nejvíce prodloužit životnost pevných disků v datovém úložišti. Práce v první řadě věnuje pozornost tomu, co vlastně je optimální teplota pro dlouhodobou životnost disků a jak ji korektně měřit. Na základě zjištěných poznatků z teorie a z testu prototypu řešení vznikne finální návrh vestavěného systému, který tuto práci zastane.
This work is dealing with the design for maintaining and monitoring optimal temperature for home-based data center. The purpose of this work is to prolong the life of hard drives in data center for as long as possible. First of all, the attention is given to establishing what the optimal temperature for maintaining long-live of hard drives is and how to correctly measure it. Based on the knowledge obtained from theory and from the prototype testing the final design of embedded system for maintaining this function is created.
Description
Citation
MITTER, M. Řídicí systém pro regulaci a monitorování teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student při obhajobě vysvětlil motivaci pro vytvoření své práce, volbu parametrů a popsal její celkový koncept a provedení. Na otázky komise ohledně konstrukce zařízení byl schopen samostatně odpovídat, na otázky ohledně regulace teploty a použitého mikroprocesoru již s výhradami. Hlavním nedostatkem práce zůstává velmi slabá jazyková úprava, která nesplňuje obvyklé požadavky pro technické zprávy, ne zcela optimální návrh použitého regulátoru a chyby technického rázu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO