Vizualizace pro mobilní separační jednotku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Pomocí SCADA systému je možné ovládat všechny dostupné komponenty, které jsou k tomuto účelu určeny. Umožňuje také upravovat proces nastavením jeho parametrů, jak na začátku celého procesu, tak i v průběhu. Toto ovládání je samozřejmě podmíněno znalostmi a dovednostmi obsluhy, která tyto parametry nastavuje. Dokáže také varovat obsluhu na případné poruchy nebo nečekané chyby v průběhu celého procesu. Tato bakalářská práce se touto problematikou zabývá a bude zaměřena na konkrétní reálné zařízení pro separaci produktu. Pro mobilní separační jednotku, jakožto reálný technologický proces, bude zde použito pokročilých prvků vizualizace jako faceplate prvky či pop-up panely.
With the SCADA system it is possible to control all available components which are designed for this purpose. It also allows to modify the process by settings the parameters in the beginning of the process but also during the process. This control is conditioned by the knowledge of the operator who will set these parameters. System can also warn the operator of possible warnings in the system or unexpected errors during the process. This bachelor thesis deals with this issue and it will be focused on real device for separation of product. For the real technological process the device called mobile separation vessel will be used advanced visualization elements such as faceplate elements or pop-up panels.
Description
Citation
KYSILKO, P. Vizualizace pro mobilní separační jednotku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotaz nepřítomného oponenta a dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO