Řídicí systém pro model technologického procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem práce jsou systémy a průmyslové řídicí prostředky. Návrh modelu reálného technologického procesu demonstruje čistírna odpadních vod. S pomocí simulátoru dynamických systémů se získá vhodné nastavení pro vybraný model, který je po připojení k řídicímu systému změřen a identifikován nástrojem Matlab System Identification Toolbox. Výpočet parametrů regulátoru a řízení procesu je náplní druhé části práce.
This work deals with systems and industrial controllers. The design of a model of a real technological process is demonstrated on a sewage treatment plant. A dynamic systems simulator serves to get an appropriate configuration for the chosen model which is then connected to a control system, measured and identified with the Matlab System Identification Toolbox. The calculation of regulator parameters and a process control is found in the second part of this work.
Description
Citation
ŘEGUCKÝ, J. Řídicí systém pro model technologického procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy nepřítomného oponenta a členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO