Řízení SCARA robotu pomocí řídicího systému Beckhoff

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá řízením manipulátoru typu SCARA. V teoretické části práce jsou vysvětleny jednotlivé robotické systémy. Je zde popsána konstrukce robota z hlediska kinematických dvojic a struktur. Dále je popsán konkrétní manipulátor H554BN od firmy Epson a řídicí systém od firmy Beckhoff včetně použitých zařízení. V praktické části je popis realizace zapojení manipulátoru a schéma jeho zapojení. Na konci práce se nachází základní funkce pro ovládání pohonů manipulátoru a funkce pro kinematickou transformaci.
This thesis deals with control of the SCARA manipulator. In the theoretical part of the thesis there are explained robotic systems. The construction of a robot is described in terms of kinematic pairs and structures. Next chapter is about the manipulation robot Epson H554BN and Beckhoff control system with used equipment. In the practical part there is a description about the realization of the manipulator connection. Basic functions for controlling manipulator´s drives and functions for kinematic transformation are described at the end of the thesis.
Description
Citation
MADZIA, A. Řízení SCARA robotu pomocí řídicího systému Beckhoff [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. V rámci obhajoby dokázal přesvědčit komisi o správnosti svých postupů a navrženého řešení. V průběhu odborné rozpravy reagoval na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO