Propojení procesoru AURIX s platformou NVIDIA Jetson

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Část této práce pojednává o základech používání platforem NVIDIA Jetson Nano a AURIX Application Kit, konkrétně typů TC277 TFT a TC224 TFT. Rovněž jsou v ní teoreticky rozebrány některé periferie platforem. Tyto základy jsou nezbytné pro navazující část, která je zaměřena na realizaci sériového komunikačního rozhraní pro přenos dat mezi platformami. V práci je popsána programová implementace 2 rozhraní: SPI a Ethernet MAC. Komunikace přes SPI (respektive QSPI v případě AURIX) je doplněná o využití GPIO pinů, v případě Ethernetu je komunikace realizována na úrovni linkové vrstvy pomocí Ethernetových rámců. Propojení skrze SPI je dále otestováno v konkrétní aplikaci při řízení BLDC motoru pomocí TC224 a AURIX eMotor Drive Kit V2.1, kdy jsou měřená data odesílána na Jetson Nano k real-time zpracování.
Part of this thesis covers the basics of working with NVIDIA Jetson Nano and AURIX Application Kit platforms, namely TC277 TFT and TC224 TFT. It also theoretically analyzes some peripherals of the platforms. These basics are necessary for the following part, which is focused on the implementation of a serial communication interface for data transfer between platforms. The work describes a program implementation of 2 interfaces: SPI and Ethernet MAC. The communication via SPI (or QSPI in the case of AURIX) is supplemented with the use of GPIO pins, in the case of Ethernet the communication is realized at a link layer using Ethernet frames. The connection via SPI is further tested in a specific application when controlling a BLDC motor using TC224 and AURIX eMotor Drive Kit V2.1, where the measured data is sent to the Jetson Nano for real-time processing.
Description
Citation
SMRČKA, M. Propojení procesoru AURIX s platformou NVIDIA Jetson [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (předseda) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (místopředseda) Ing. Luděk Buchta, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student uspěšně obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. V průběhu odborné rozpravy odpověděl na dotazy týkající se komunikace, konkrétně fyzické provedení a efektivní rychlosti komunikace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO