Zařízení pro monitorování plynů v chovu jedlého hmyzu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o monitorování plynů při chovu jedlého hmyzu se zaměřením na nebezpečné plyny. V první části práce je popsán životní cyklus jedlého hmyzu a s ním i spojené ekologické důsledky. Následuje stručný popis měření neelektrických veličin. Uvedené poznatky jsou využity při návrhu a realizaci chovné jednotky v praktické části bakalářské práce. Návrhová část obsahuje výběr a popis použitých komponent a jejich umístění na chovné jednotce. Chovná jednotka je řízena mikrokontrolerem ESP32 firmy Espressif. Dále praktická část obsahuje první výsledky experimentálních měření a program pro mikrokontrolér. Výsledky jsou ve formě grafu. Chovný box je možné využít pro většinu terarijní živočichy.
Bachelor’s thesis deals with monitoring of edible insects. The most monitured element will be dangerous gases. In the first part will be discussed the life cycle of edible insects and associated ecological consequences. Another part is description of measuring non-electric variables. This knowledge will be useful in design of breeding box in practical part of bachelor’s thesis. Design contains selections and description of used components and their locations on breeding box. Breeding box is managed by microcontroller ESP32 from Espressif family. Practical part contains first results of measuring and program for microcontroller. The results are in the form of a graph. Breeding box can be used for most terrarium animals.
Description
Citation
CHLUMECKÝ, K. Zařízení pro monitorování plynů v chovu jedlého hmyzu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Levek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Šťáva, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Průbeh studentovi prezentace byl plynulý. Komise studentovi dále položila následující otázky v rámci diskuse: -Jakým způsobem byla práce sestavena, obsahuje další schéma? -K čemu má zařízení sloužit? (pouze měření plynů a vlhkosti?) -Které jsou kritické parametry pro chov a čeho se má docílit? Jáká má být teplota a vlhkost? -Byla cílem pouze generace vhodných podmínek? -Je možné použitým senzorem odlyšit sledované plyny? -Jakým způsobem by bylo možné plyny odlišit? -Je použitý senzor metal-oxid? Doplňující otázky komise byli zodpovězny. Komise dále uvedla připomínky k formální stránce práce. Tyto připomínky byli již uvedeny v posudcích vedoucího i oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO