Zařízení pro kalibraci teplotních senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout zařízení umožňující kalibraci teplotních snímačů. Zařízení se skládá z teplotní komory s Peltierovým článkem. Část práce se zabývá prostředky pro měření, nastavení a regulaci teploty. Popisuje návrh obvodového zapojení a návrh DPS. Komora umožňuje nastavení přesné teploty a teplotního profilu. Specifickou vlastností komory je její schopnost automaticky kalibrovat čidla typu Pt100 a Pt1000. Ovládání komory je umožněno pomocí uživatelského rozhraní na zařízení nebo pomocí počítače. Dosažený teplotní rozsah uvnitř komory je 7,5 °C až 115 °C s odchylkou ±0,10 °C.
The goal of this thesis is to design a device that allows calibrating temperature sensors. The device is made of a thermal chamber with Peltier module. Part of this work discusses means of temperature measurement, control and regulation. This work describes design of circuit and PCB. The device can precisely control temperature and temperature profile. It can also automatically calibrate Pt100 and Pt1000 sensors. User can control the device either by interface on the device or from a computer. Temperature range inside the thermal chamber is from 7,5 °C to 115 °C with ±0,10 °C error.
Description
Citation
TOMÍČEK, P. Zařízení pro kalibraci teplotních senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Marián Pristach, Ph.D. (člen) Ing. Radim Hrdý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: Dělal jste nějakou simulaci z ohledu šíření tepla komorou? Za H-můstkem máte LC filtr a dva kondenzátory v sérii, k čemu jsou? Jaká je šířka pásma regulátoru teploty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO