Zařízení pro měření kvality prostředí v autě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zařízení pro monitorování vnitřního prostředí kabiny osobního vozidla. Zařízení umožňuje měřit teplotu, atmosférický tlak, vlhkost vzduchu, úroveň oxidu uhličitého a hladinu hluku. Hlavním řídícím prvkem zařízení je mikrokontrolér zajišťující komunikaci s použitými senzory. Veškeré naměřené údaje jsou zobrazovány na displeji a jsou ukládána do paměti. Pro možnost komunikace s počítačem zahrnuje zařízení USB rozhraní, pomocí kterého je možné uložená data libovolně analyzovat a zpracovávat.
This bachelor's thesis deals with the design of equipment for monitoring the internal environment of the cabin of a passenger car. Equipment suitable for measuring force, atmospheric pressure, humidity, possible noise level and noise level. The main control element of the device is a microcontroller providing communication with the used sensors. The available data is shown on the display and is stored in memory. For communication with a computer, it is possible to use the USB interface using stored data that can be analyzed and processed.
Description
Citation
DOLEŽAL, L. Zařízení pro měření kvality prostředí v autě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Průbeh studentovi prezentace byl plynulý, včetně ukázky hotového prototypu desky plošných spojů. Komise studentovi dále položila následující otázky v rámci diskuse: -K čemu je potřebné sledování prostředí v automobilu? Je zabudováno nějaké varování jako LED nebo alarm? -Má senzor teploty kompenzaci vlhkosti? Jakým způsobem je vyřešena kompenzace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO