Lokalizace a navigace bezpilotního prostředku Tello

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalařská práce se zabývá návrhem vhodného řešení ovládání bezpilotního letadla Ryze Tello při použití pro autonomní mise. Jejím obsahem je seznámení se a otestování všech dostupných SDK a veškerých funkcí, které nabízejí. Seznamení s lokalizací a navigací robotů v uzavřených prostorech. Dále je popsan ROS a jeho implementace pro daný problém využitím dostupných SDK s návodem pro instalaci a spuštění praktické části. V závěru práce jsou zobrazeny data získaná během letu bezpilotního letadla a struktura komunikačního systému, popis problémů, které se vyskytly v průběhu testování a diskuze ohledně možného rozšíření tohoto řešení.
This bachelor thesis deals with the design of a suitable solution to control the unmanned aircraft Ryze Tello for use in autonomous missions. Its content is to familiarize and test all available SDKs and all the features they offer. Introduction to the location and navigation of robots in indoor spaces. Then there is described ROS and its implementation for the problem using the available SDK with instructions for installation and launch of the practical part. At the end of the work are displayed data obtained during the unmanned aircraft flight and the structure of the communication system, a description of the problems encountered during testing and a discussion of possible extension to this solution.
Description
Citation
PANSKÝ, M. Lokalizace a navigace bezpilotního prostředku Tello [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (předseda) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Dokoupil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jelínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student během obhajoby popsal konstrukci použitého dronu a jeho ovládání s důrazem na použité programové knihovny. Otázky oponenta byly zpracovány a vysvětleny a práce byla demonstrována videem. Student odpověděl na doplňující otázky komise ke kvalitě videa, lokalizace a regulace polohy s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO