Tepelný průtokoměr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá ověřením matematického modelu termoanemometrického snímače průtoku vody podle Kingovy rovnice. V krátkosti je popsán model a měřicí aparatura. Práce se zabývá především samotným měřením a jeho vyhodnocením. V závislosti na naměřených datech je model postupně upravován. Ve zhodnocení měření jsou shrnuty dosavadní poznatky a naměřená přesnost modifikovaného modelu snímače. Dále se práce zabývá simulací pozorovaných dějů v programu COMSOL Multiphysics, popisu fungování tohoto programu a výsledky provedených simulací. V poslední části je navržena elektronika snímače.
The thesis deals with verification of the mathematical model of a thermoanemometric sensor of water flow according to the King's equation. The model and measuring apparatus are briefly described. The paper deals mainly with measurement and its evaluation. The model is gradually modified depending on the measured data. The measurement evaluation summarizes the current knowledge and measurement accuracy of a modified sensor model. Another part of this paper deals with the simulation of observed processes in COMSOL Multiphysics simulation software, how this software works and its outcomes. In the final part of this paper, the electronic circuit of the sensor is designed.
Description
Citation
MLČOCH, A. Tepelný průtokoměr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Hrabec, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Student obhájil bakalářskou práci. Komise neměla žádné námitky k řešené práci. Student byl dotazován na rozdílné časové konstanty. Tuto problematiku dostatečně vysvětlil. Následně osvětlil výběr 12 bitového AD převodníku. Při dotazu na demonstraci funkčnosti elektronického modelu na datech, student odpověděl, že nynější laboratorní zapojení neposkytuje data s dostatečně malou chybou. Následně vysvětlil problematiku simulace tenké vrstvy. Poté probíhala diskuze ohledně konstrukce snímače. V průběhu odborné rozpravy odpověděl student na dotazy oponenta i komise bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO